Transformeer je kantine in een creatieve ruimte

Transformeer je kantine in een creatieve ruimte

Met een paar kleine aanpassingen aan het interieur kun je je kantine voor meerdere doeleinden gebruiken. Hierdoor wordt het een waardevolle ruimte die de hele dag wordt gebruikt, omdat de ruimte optimaal te benut wordt met goed ontworpen meubilair. In deze blog staan een paar nuttige tips voor het creëren van een multifunctionele kantine, die naast eten en praten geschikt is voor alles van grote vergaderingen tot werknemers die de ruimte gebruiken voor rustige werkplekken.
Twee mensen zitten aan een ronde tafel in een kantine met opbergplanken op de achtergrond

Varieer met zitplaatsen en creëer dynamiek

Groepen van verschillende tafels en stoelen brengen de ruimte tot leven. Soms wil je dat het hele team bij elkaar zit en soms wil je dat mensen in een kleine groep werken.

Het is een goed idee om lage tafels en statafels te combineren waar mensen aan kunnen zitten en staan. Dit geeft iedereen de keuze om te zitten of te staan, want af en toe staand vergaderen is een gezonde keuze. Een bank of een paar fauteuils zijn de ideale plek voor het personeel om te ontspannen tijdens de pauzes. Hoog en laag, groot en klein. Laat je personeel kiezen hoe ze het liefst zitten.

Klapstoelen zijn een praktische optie. Ze kunnen snel worden neergezet als er extra zitplaatsen nodig zijn en weer worden weggehaald als er een open ruimte nodig is.

Het is ook een goed idee om aan sommige tafels extra comfortabelere stoelen te zetten. Stoelen met bredere zittingen, slijtvaste bekleding met een gewatteerde zitting en rugleuning bieden extra comfort als de kantine wordt gebruikt voor langere vergaderingen of als tijdelijke werkruimte.

Creëer een ruimte in een ruimte

Een goede akoestiek maakt het makkelijker om te ontspannen tijdens de pauze en om je te concentreren tijdens het werk. Als je geluidsabsorberende materialen gebruikt in je kantine, zullen werknemers meer genieten van hun pauzes en hun werktijd.

Je kunt scheidingswanden met of zonder geluiddempende eigenschappen gebruiken om aparte ruimtes te creëren. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs, waardoor het eenvoudig is om een model te kiezen dat bij de bestaande inrichting past.

Bureauschermen bieden privacy en dempen een gedeelte van het geluid. Je kunt ze gemakkelijk met beugels rechtstreeks op het tafelblad bevestigen en ze indien nodig verplaatsen.

Gordijnen, wandkleden en ander textiel verbeteren de akoestische omgeving en geven de kamer een zachtere uitstraling. Stoffen kunnen ook uitstekend gebruikt worden als scheidingswand. Geluidsabsorberende wandkleden met aantrekkelijke patronen zijn ook een stijlvol interieuritem.

Kleine kantines en pauzeruimtes die niet groot genoeg zijn om te worden ingedeeld, kunnen met het juiste meubilair ook worden gebruikt als tijdelijke werkplekken. Een slimme oplossing is een kleine, draagbare stabureau converter die je op een normale tafel kunt zetten en kunt instellen op een ergonomische werkhoogte. Akoestische wandpanelen nemen geen extra ruimte in, maar maken toch een groot verschil in de kwaliteit van de akoestiek in een ruimte.


Lees ook over het effect van kleur
Twee mensen aan het werk in een kantine met geluidsabsorberende wandpanelen
Akoestisch paneel PATTERN
89,- €
Twee personen in een kantine met wandrekken en kantinemeubilair
Meubelset VARIOUS + GANDER
485,- €
Een man drinkt koffie in een kantine met opbergkasten, planken en een bartafel met barkrukken

Georganiseerd opbergen

Meestal is er in de kantine opbergruimte voor servies, tafelkleden, servetten en bestek. Als je de kantine voor verschillende doeleinden wilt gebruiken, is het een goed idee om ook opbergruimte te creëren voor papier, pennen en notitieblokken. Denk eraan dat je verlengsnoeren nodig hebt als er niet genoeg stopcontacten zijn voor alle laptops en smartphones die van stroom moeten worden voorzien.

Het is een goed idee om een kast te kiezen die deel uitmaakt van een systeem. Zo kun je je kasten eenvoudig uitbreiden met een aanbouwdeel of wat extra planken als je meer opbergruimte nodig hebt. Als je je kantoorapparatuur wilt verbergen, kun je kiezen voor kasten met de optie om deuren en zijpanelen toe te voegen. Zo kun je open en verborgen opbergmeubels combineren met hetzelfde ontwerp, die bovendien flexibel zijn.

Je keuze hangt tot op zekere hoogte af van de grootte en vorm van de kantine, die nu ook wordt gebruikt als extra kantoorruimte. Als er niet veel werknemers op de werkplek zijn, heb je misschien alleen een kleine kast nodig voor vergaderapparatuur en kantooraccessoires.

Plaats een whiteboard

Maak van je kantine snel een handige vergaderruimte met een whiteboard of een glassboard. Magnetische whiteboards kunnen ook worden gebruikt als praktische prikborden.

Als je kiest voor een whiteboard op wielen, kun je het na de vergadering of wanneer de ruimte voor een ander doel wordt gebruikt, uit het zicht zetten. Je kunt de resultaten van een creatieve vergadering ook meenemen naar een werkruimte voor verdere discussie. Een mobiel whiteboard kan ook werken als tijdelijke scheidingswand tussen de tafels in een grotere kantine. Als de akoestiek van de kantineruimte een probleem is, helpt een mobiel glassboard met een akoestische achterkant het geluidsniveau te verlagen.

Creëer je creatieve kantine