Whiteboard met magneten en lampen ernaast

Hoe maak je een whiteboard schoon?

Het schoonmaken van een whiteboard is eigenlijk heel eenvoudig; het meeste kan worden weggeveegd met een zachte doek en een beetje water. Als je ook stiften van goede kwaliteit gebruikt, af en toe schoonmaakt met een whiteboardreiniger en de whiteboardwisser op tijd vervangt, blijft je whiteboard langer schoon - en gaat het nog vele jaren mee.

Een korte geschiedenis van whiteboards

De eerste whiteboards verschenen in de jaren '60, gemaakt van hetzelfde materiaal als fotografische film. Aan deze eerste whiteboards hing een stevig prijskaartje en het verwijderen van opgedroogde inkt kon een hele klus zijn. De moderne whiteboards daarentegen bestaan meestal uit geëmailleerd staal, waardoor ze bijzonder makkelijk schoon te maken zijn.
Twee mensen hebben lol met elkaar voor een whiteboard in een vergaderruimte
Whiteboard DORIS
269,- €
Opbergvak voor whiteboardstiften, whiteboardwissers en doekjes voor whiteboardwissers
Opbergvak AIR
99,- €

Waarom wordt een whiteboard vies?

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan vervuiling van whiteboards, zoals:

  • Een versleten whiteboardwisser kan vuil en resten achterlaten, en moet dus worden vervangen.
  • Stiften van slechte kwaliteit kunnen vuil en vet op het oppervlak van het whiteboard achterlaten.
  • Vet van handen kan op het bord terechtkomen en een vettige laag vormen die het schrijven verhindert.
  • Het gebruik van ongeschikte schoonmaakmiddelen zoals zeep of afwasmiddel kan het emaille oppervlak beschadigen, waardoor het verwijderen van vuil moeilijker wordt.
Een persoon bij een whiteboard en een persoon achter een bureau met een laptop

Hoe maak je een whiteboard schoon?

Het schoonmaken van een whiteboard is een eenvoudig proces dat minimale inspanning en gemakkelijk verkrijgbare benodigdheden vereist. Volg deze eenvoudige stappen om vuil effectief te verwijderen en het bord weer in perfecte staat te brengen:

  1. Zorg voor een schone doek en lauw water.
  2. Veeg het bord grondig schoon met de vochtige doek om los vuil en stof te verwijderen.
  3. Gebruik een droge doek om al het resterende vocht te verwijderen en zorg ervoor dat het bord volledig droog is voordat je verder gaat met schrijven.
  4. Voor hardnekkige vlekken of zwaar vervuilde borden kun je een whiteboardreiniger gebruiken. Breng de reiniger zuinig aan, laat het zijn werk doen en veeg het bord vervolgens schoon met een vochtige doek.

Tip! Gebruik bij voorkeur whiteboardstiften van hoge kwaliteit en vervang de whiteboardwisser regelmatig om de noodzaak voor regelmatig schoonmaken te beperken.

Ons advies

Wij raden aan om te kiezen voor een whiteboard van geëmailleerd staal. Het voordeel hiervan is dat het duurzaam is, eenvoudig schoon te houden en het oppervlak krast niet. Het materiaal gaat vele vergaderingen op kantoor mee, jaar in jaar uit, waar het whiteboard een geweldig werkinstrument is en het middelpunt van ieders aandacht.

Ons brede assortiment zorgt ervoor dat je een whiteboard vindt dat bij je past, wie je ook bent. Als je moeite hebt met kiezen, kun je altijd contact met ons opnemen - we helpen je graag!

Vind een whiteboard voor jou

Veelgestelde vragen

Met een reinigingsspray kun je alle soorten vlekken van viltstiften en markers op alcoholbasis verwijderen, evenals inkt en inktresten.
Niet alle whiteboards zijn magnetisch, maar het is wel gebruikelijk.
Klassieke whiteboards hebben meestal een geëmailleerd oppervlak, maar er zijn ook modellen met bijvoorbeeld een oppervlak van plaatstaal.
Je kunt een whiteboard voor van alles gebruiken, van plannen en brainstormen tijdens vergaderingen tot tekenen of puur als communicatiemiddel.
Onze stiften hebben een niet-giftige inkt waardoor ze een goede keuze zijn voor elke omgeving.
En whiteboard ska aldrig rengöras med någonting annat än vatten eller whiteboardrengöring.