Maak kennis met de bureau-loopband

Maak kennis met de bureau-loopband

Zitten, staan, en bewegen zijn essentieel voor je energieniveau op kantoor. Een loopband onder je bureau laat je bewegen en werken tegelijk, wat goed is voor je bloedsomloop en zuurstoftoevoer. Onze loopband voor kantoor is opvouwbaar, weegt slechts 28 kg, en is stil. De ideale toevoeging aan je actieve werkplek!

Loopband onder bureau: wandelen en werken tegelijk

Recent onderzoek toont aan dat te veel zitten gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. De uren die we zittend doorbrengen op het werk, in de auto of voor de tv verhogen het risico op gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2, en rug- en gewrichtspijn. Zorgwekkend is dat regelmatige lichaamsbeweging de negatieve effecten van veel zitten niet volledig kan compenseren. Het is belangrijk om niet alleen meer te bewegen, maar ook minder te zitten.

Staan aan je bureau verbetert de algehele gezondheid, en bewegen is nog beter. Gebruik een loopband onder je bureau om te lopen terwijl je werkt. Dit kan de negatieve gevolgen van langdurig zitten verminderen en je productiviteit verbeteren.
Man op bureauloopband op achter zit-sta bureau

Blijf in vorm met een loopband kantoor

Je hoeft niet hard te lopen om gezondheidsvoordelen te ervaren. Zelfs langzaam wandelen is effectief. Met een maximumsnelheid van 6 km/u biedt een kantoor-loopband een rustig wandeltempo. Dit is ideaal voor beginners en ervaren sporters die willen bewegen zonder te zweten. Deze beweging verbetert de bloedsomloop, verhoogt de zuurstofopname, en verbrandt meer calorieën dan stilzitten. Dit zorgt voor meer energie en focus op je werk.

Lichamelijke inactiviteit beïnvloedt ook je geestelijke gezondheid en productiviteit. Een wandeling kan je minder moe en gestrest laten voelen en helpt je om geconcentreerd te blijven.

Eenvoudig te gebruiken loopband bureau

Een aantal voordelen van de loopband van AJ Producten zijn het lichte gewicht en het flexibele ontwerp. De loopband gemakkelijk op te vouwen en op te bergen als je hem niet gebruikt. Met een zit-sta bureau bepaal je zelf je werkwijze. Dankzij de wielen kan de loopband gemakkelijk worden verplaatst en door verschillende collega's worden gebruikt.

Je kunt je werkplek eenvoudig omtoveren tot een actieve werkplek die de problemen van een zittende levensstijl tegengaat. Kleine veranderingen maken een groot verschil, zoals lichte lichaamsbeweging aan je bureau, lopen naar je werk of de trap nemen. Hoe meer beweging je overdag kunt inlassen, hoe beter het is voor je gezondheid! 

Met ons brede assortiment vind je gegarandeert kantoormeubilair dat bij je past, wie je ook bent. Als je moeite hebt met kiezen, kun je altijd contact met ons opnemen - we helpen je graag!



Veelgestelde vragen

Een loopband is een fitnessapparaat met een rollende band, die wordt aangedreven door een motor of door je eigen stappen.
Onze loopband heeft een minimumsnelheid van 0,5 km/u en een maximumsnelheid van 6,0 km/u.
Wandelen tijdens het werk verhoogt de bloedsomloop en de stofwisseling, waardoor zowel het lichaam als de hersenen meer zuurstof en energie krijgen.
Onze loopband voor op kantoor heeft een zwakkere motor dan de loopband in de sportschool. Op kantoor is het namelijk niet nodig om te rennen op de loopband.
Hoe lang je loopt is aan jou, maar een goed idee is om rustig te beginnen met bijvoorbeeld 10-20 minuten per dag en dan te verhogen. We raden aan om tijdens een werkdag te variëren tussen zitten, staan en lopen.
Ontdek hier wat onze loopband kost!
Het is mogelijk om op onze loopband te rennen, maar daar is het niet voor ontworpen. Het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de mat van de band sneller slijt.