Gids: Welk bureau past bij jou?

Gids: Welk bureau past bij jou?

Of je nu thuis of op kantoor werkt, het is belangrijk om een bureau te hebben dat bij jou en je taken past. Goed kantoormeubilair moet ergonomie bevorderen en passen bij de rest van je kantoorinrichting. Als je veel achter je computer zit, kun je met een in hoogte verstelbaar bureau je werkhouding variëren, wat goed is voor je gezondheid. Kies je bureau zorgvuldig, het is de moeite waard.

Kantoor met in hoogte verstelbare bureaus

Hoe gebruik jij je bureauruimte?

Tijd aan het bureau
Hoeveel tijd breng je op een gemiddelde dag door aan je bureau? Als het slechts een uurtje is, hoeft het bureau niet uitgebreid of groot te zijn, een eenvoudig computerbureau kan volstaan. Als je er daarentegen van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat aan werkt, moet je meer aandacht besteden aan de grootte, de kwaliteit, het ontwerp en de functionaliteit. 

Grootte van het bureaublad
Wat moet je om je heen hebben als je werkt? Als het veel spullen zijn, bijvoorbeeld zowel een laptop als een tweede scherm plus een paar brievenbakken en wat andere bureauaccessoires, dan moet je natuurlijk kiezen voor een breed formaat bureaublad. Maar als het bureau alleen plaats moet hebben voor een laptop en af en toe een ordner zal, dan kun je misschien beter voor een kleiner bureaublad gaan om meer ruimte te maken voor andere dingen in het kantoor.

Kies de juiste bureauvorm

Klassieke rechthoekige bureaus

Rechte bureaus zijn ruimtebesparend en worden vaak gebruikt in kantoortuinen of op werkplekken met een beperkt vloeroppervlak. Het voordeel van deze klassiekers is dat ze in verschillende formaties in het midden van de ruimte kunnen worden geplaatst en dan gemakkelijk kunnen worden gescheiden met behulp van bureauschermen of scheidingswanden.

Ergonomische bureaus met inham

Een bureau met een inham is ideaal als je je belangrijkste werkmiddelen bij de hand wilt hebben. Het ontwerp van het tafelblad betekent ook dat je dicht bij het bureau kunt komen als je werkt, waardoor je een ergonomisch correcte werkhouding krijgt met goede ondersteuning voor je armen.

Hoekbureaus

Hoekbureaus zijn geschikt voor moeilijk in te richten ruimtes. Ze zijn vooral geschikt als de ruimte meerdere functies moet bevatten omdat het vloeroppervlak in het midden van de ruimte vrijgehouden kan worden. Door te kiezen voor een bijzettafel kun je bezoekers ontvangen en vergaderingen houden direct op je werkplek.

Twee mensen aan een hoekbureau
Zit-sta bureau met donkergrijs blad

TIP! Een ergonomische werkplek

Bureaus met een inham in het bureaublad zorgen ervoor dat je in een ergonomischere werkhouding kunt zitten. Door de ronde vorm kun je tijdens het werken dichter bij het bureau komen en worden je armen ontlast.

Staand computerwerk aan een verstelbaar bureau

Vaste of verstelbare hoogte?

Vast bureau
Als je een vast bureau kiest, moet je de hoogte aanpassen aan je lengte. Als je gaat zitten, moeten je armen in een hoek van ongeveer 90 graden tegen het bureaublad kunnen rusten en je voeten moeten plat op de vloer of op een voetensteun rusten. Zo krijg je de meest ergonomische zithouding. 

In hoogte verstelbaar bureau

Zittend werk is een van de grootste gezondheidsrisico's van deze tijd en lange dagen achter de computer zijn de norm geworden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit tegen te gaan - waaronder het gebruik van een in zit-sta bureau.  

Voortdurend wisselen tussen zittende en staande posities gedurende de dag is een perfecte manier om je lichaam te activeren op het werk. De in hoogte verstelbare functie is beschikbaar op bureaus in verschillende kleuren, vormen en maten en is een investering in welzijn voor mensen die kantoorwerk doen. 

Kies voor kleur of imitatiehout

Wat de vorm en grootte van je bureau ook is, je kunt het krijgen in een afwerking die past bij de rest van je interieur. Onze bureaubladen hebben een duurzaam en onderhoudsvriendelijk laminaatoppervlak. De meeste modellen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals berken, beuken, eiken, grijs, kleigrijs, zwart en wit. In sommige gevallen kun je ook de kleur van de standaard kiezen.

Hoekbureau met privacyscherm onderaan

Slimme bureau accessoires

  • Een ladeblok is een handig opbergmiddel voor belangrijke papieren en andere spullen waar je gemakkelijk bij moet kunnen.
  • Een ergonomische onderarmsteun ontlast je onderarm en pols.

  • Met een monitorarm kun je het scherm instellen op de positie die het meest comfortabel is voor je ogen en nek.

  • Installeer een kabelgoot onder een bureaublad met kabelgaten om snoeren en kabels te verbergen.

     

  • Voor het kleinere bureau is een bureaulade een slimme extra opbergmogelijkheid die geen beenruimte inneemt.

  • Een voetensteun helpt je beter en comfortabeler te zitten.

  • Een sta-mat ontlast je benen, knieën en rug als je gaat staan om te werken.

  • Een privacyscherm aan de onderkant maakt het bureau eenvoudiger in te richten en maakt het mogelijk het overal in de ruimte te plaatsen, bijvoorbeeld in een open kantoorruimte.

Er zijn nog meer slimme oplossingen om je bureau precies te krijgen zoals jij dat wilt: bureaumatten, documenthouders en meer. Neem een kijkje in ons uitgebreide assortiment accessoires.

AJ Producten raadt aan:

  • Het is geen wonder dat het FLEXUS bureau populair is bij onze klanten. Met een groot gebogen tafelblad heb je genoeg ruimte voor alles wat je tijdens je werkdag nodig hebt, en je kunt variëren tussen zitten en staan omdat FLEXUS in hoogte verstelbaar is.
  • Het NOMAD bureau is een betaalbaar bureau in een kleiner formaat. Je kunt NOMAD natuurlijk aanpassen aan je zit- en stahoogte, zodat je een ergonomisch verantwoorde werkomgeving hebt.
  • De multifunctionele ATTUNE tafel neemt bijna geen ruimte in beslag. Hij kan zonder stroom omhoog en omlaag worden gezet, dus je hoeft je geen zorgen te maken over snoeren en stopcontacten. ATTUNE is zowel thuis als op de werkplek te gebruiken.
  • Het stijlvolle hoekbureau NOVUS kan op zichzelf in een hoek van de kamer worden geplaatst om ongebruikt vloeroppervlak te benutten. Het werkt ook geweldig om meerdere bureaus bij elkaar in het midden van de kamer te zetten om een gezellige werkgroep te vormen.
  • Een tip is om een compleet kantoorpakket te kopen dat bij elkaar past. Het kantoorpakket FLEXUS + WATFORD bevat een multisynchrone bureaustoel, een in hoogte verstelbaar bureau en een kabelgoot.
Elektrisch in hoogte verstelbaar bureau met wit tafelblad

Zit-sta bureau FLEXUS

Klein bureau met praktische opbergplank

Bureau NOVUS

Vraag ons over bureaus

Ons brede assortiment maakt het gemakkelijk voor je om een bureau te vinden dat bij je past, wie je ook bent. Als je hulp nodig hebt bij het kiezen, kun je altijd contact met ons opnemen - we helpen je graag!

Vind het bureau dat het beste bij je past

Veelgestelde vragen

Het bureau moet diep genoeg zijn voor een minimale afstand van 50 cm tussen het beeldscherm en de ogen.

De gebruikelijke hoogte van standaard bureaus is tussen 71 en 75 cm. Mensen die ver boven of onder de gemiddelde lengte zitten, kunnen een in hoogte verstelbaar bureau nodig hebben om in een optimale werkhouding te kunnen zitten.

Plaats het bureau loodrecht op het raam zodat het licht van de zijkant naar binnen valt. Het moet mogelijk zijn om fel daglicht af te schermen met bijvoorbeeld jaloezieën.

Afwisselen tussen zitten en staan is goed voor je gezondheid als je een zittend beroep hebt. Bovendien kun je de hoogte aanpassen als je zit om een goede werkhouding te krijgen.

Een hoekbureau geeft je meer ruimte voor je werkmateriaal en wordt door velen als comfortabeler beschouwd dan een recht bureau. Hoekbureaus zijn verkrijgbaar met een rechts- of linkshandig bureaublad.

Om comfortabel te zitten en op te staan is meestal 85-100 cm nodig voor het bureau.

Een afstand van ongeveer 50-80 cm tussen de ogen en het scherm is meestal voldoende.