Hoe kies je de juiste magazijnstelling?

Hoe kies je de juiste magazijnstelling?

We hebben een breed assortiment magazijnstellingen die voor verschillende doeleinden geschikt zijn, maar welke stelling moet je kiezen voor jouw werkplek? Onze flexibele stellingen bieden een oplossing voor alle opslagbehoeften, of je nu opslag nodig hebt voor een klein kantoor of een groot magazijn. Onze eenvoudige gids helpt je de juiste keuze te maken.
Magazijnmedewerker die goederen uit stellingkast haalt

Hoeveel gewicht moet je stelling kunnen dragen?

Lichte stelling
Voordat je een stelling kiest, moet je ervoor zorgen dat deze de opgeslagen voorwerpen kan dragen zonder in te storten. Voor lichtere voorwerpen zoals boeken, ordners en archiefdozen zou een stellingkast met een maximale belasting van 150 kg per plank voldoende moeten zijn. Eenvoudige legbordstellingen van plaatstaal kunnen worden aangepast en zijn zeer geschikt voor zowel kantoren als magazijnen. We raden onze serie MIX aan.

Middelzware stelling
Als de stelling bedoeld is voor iets zwaardere spullen, dan is een draagvermogen van 170-190 kg per legbord een goede keuze. Deze legborden zijn ontworpen voor magazijnomgevingen, maar kunnen ook worden gebruikt in kantoren waar iets zwaardere spullen moeten worden opgeslagen. In deze gewichtsklasse zijn onze POWER- en TRANSFORM-series de beste opties.

Zware stelling
Magazijnstellingen voor zwaardere omgevingen, zoals werkplaatsen en magazijnen, moeten bestand zijn tegen een belasting tot 700 kg per legbord. Voor extra stabiliteit bij de opslag van zware goederen raden we aan om rekken te kiezen die met bouten in de vloer kunnen worden vastgezet om de veiligheid op de werkplek te garanderen. Hiervoor raden we COMBO aan.
Man bij magazijnstelling die doos vasthoudt

Waar moet de stelling worden geplaatst?

Moet de stelling vrijstaand zijn of tegen een muur geplaatst worden?
Als de planken van twee kanten toegankelijk moeten zijn, moet je een stabiele constructie kiezen waarvoor geen achtersteun nodig is. Achterpanelen kunnen worden gebruikt om stellingen die rug-aan-rug zijn geplaatst van elkaar te scheiden of om te voorkomen dat voorwerpen zichtbaar zijn vanaf de andere kant.

Hoeveel ruimte heb je beschikaar? 
Kies de juiste stelling om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. De meeste magazijnstellingen hebben een ruime keuze aan hoogtes, breedtes en dieptes. Met een goede planning is het mogelijk om alle legborden volledig te benutten. Zijn hoge stellingen geschikt om de verticale ruimte optimaal te benutten of moet je de bovenste legborden kunnen bereiken zonder een krukje, ladder of orderverzamelwagen?

Moeten de legborden vaak verplaatst worden?
Als je flexibiliteit nodig hebt, is het verstandig om de montage-instructies te controleren voordat je tot aankoop overgaat. Als je kiest voor een stellingkast met voorgemonteerde uiteinden waar je alleen de planken op de gewenste hoogte aan hoeft te haken, kun je de stelling snel en eenvoudig opnieuw configureren als je behoeften veranderen.

Stellingen ontworpen voor een veilige werkomgeving

Met onze flexibele stellingsystemen zijn er oplossingen voor de meeste opslagbehoeften. Door magazijnstellingen op maat te maken voor de juiste belasting en het juiste gebruiksgebied, wordt de werkomgeving veiliger en gemakkelijker om in te werken. Als de goederen goed georganiseerd zijn, gaat zowel het picken als het inpakken sneller, wat de efficiëntie van het magazijn ten goede komt.

Met het juiste type stellingen en een effectieve planning kunt u de opslagcapaciteit maximaliseren. Denk vervolgens na over logistieke stromen en ergonomie om de productiviteit verder te optimaliseren. Een magazijn moet functioneel en eenvoudig te beheren zijn om een veilige en efficiënte werkomgeving mogelijk te maken.


Hulp nodig van onze experts?
Magazijnmedewerker haalt plastic magazijnbak uit stelling

Wat wil je opslaan?

Kleine onderdelen
Als er kleinere onderdelen moeten worden opgeslagen, is het kiezen van magazijnbakken een slimme oplossing. Ze bieden een goed overzicht van het assortiment. Door bakken te kiezen die het juiste formaat hebben voor de stelling, wordt je opslag compact en efficiënt. Magazijnbakken zijn verkrijgbaar in verschillende maten voor zowel kleine onderdelen als iets grotere voorwerpen.

Verborgen opslag
Magazijnstellingen met achter- en eindpanelen zorgen voor gedeeltelijk verborgen opbergruimte en scheiden de ene legbordsectie van de andere. Je kunt uittrekbare laden en deuren plaatsen om ervoor te zorgen dat goederen volledig verborgen blijven. Kies een deur met een slot om gevoelige of waardevolle goederen te beschermen.

Opbergoplossingen op maat
Sommige voorwerpen vereisen speciaal ontworpen opslagoplossingen. Hieronder vallen bandenrekken, palletrekken en chemicaliën opbergstellingen. Neem contact op als je niet zeker weet welk type stelling het meest geschikt is voor jouw doeleinden.
Donkergrijze legbordstelling met spaanplaten legborden

TIP! Flexibel opbergsysteem

Met de COMBO stellingkasten kun je je eigen combinatie samenstellen. Voeg gereedschapspanelen en zelfs een werkbank toe om een werkplek op maat te maken.

  • Ideaal als opslagruimte voor werkplaatsen en industriële gebouwen.
  • Gemonteerd zonder bouten en schroeven.
  • Mogelijkheid om een aantal slimme accessoires te gebruiken.
  • Legborden kunnen elk tot 700 kg dragen.

Bekijk het product
Stellingen met goederen
Legbordstelling MIX
Grootvakstellingen vol zware goederen
Grootvakstelling TOUGH

De beste magazijnstellingen van 2023

Onze robuuste bestseller TOUGH kan tot wel 1000 kg dragen.

  • Eindframes en liggers zijn gemaakt van gepoedercoat plaatstaal voor een extra stevige en duurzame afwerking
  • Voor grote goederen in zware omgevingen
  • Verwijderbare legborden die er gemakkelijk aan- en afgehaakt kunnen worden

MIX is ons meest instelbaar serie en geeft je veel stelling voor je geld.

  • Breed assortiment accessoires
  • Verwijderbare legborden die er gemakkelijk aan- en afgehaakt kunnen worden
  • Kies tussen open, verborgen of halfopen opbergruimte

FIRST is een eenvoudig te monteren stellingkast die geschikt is voor iets lichtere opslag.

  • Planken kunnen per 40 mm in hoogte worden versteld
  • Volledig te monteren zonder schroeven en bouten
  • Voorzien van voeten die de vloer beschermen tegen krassen

Vragen over magazijnstellingen?

Als je hulp nodig hebt bij het inrichten van je magazjin of als je je afvraagt welke stelling het meest geschikt is voor jouw bedrijf, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

 

Vind de juiste stelling voor jou

Begin met de volumes die je moet opslaan. Afhankelijk van het gewicht en de hoeveelheid is het belangrijk dat de capaciteit van de stellingen is aangepast aan het gewicht. Moet de opslag in de toekomst worden uitgebreid? Zorg ervoor dat je een stelling kiest die uitbreidbaar is.
Al onze stellingen zijn gemaakt van metaal. De legborden kunnen van metaal zijn, maar ook van andere materialen. Welk legbord je moet kiezen, hangt af van wat je op de planken gaat opbergen. Als er bijvoorbeeld een risico is dat vloeistoffen gaan lekken, kun je het beste metalen legborden gebruiken.
Onze TRANSFORM-serie met legborden van kunststof is speciaal ontworpen om vriestemperaturen tot -30˚C te weerstaan.
Het verankeren van stellingen aan de vloer is een eenvoudige manier om zowel de veiligheid als de stabiliteit te verbeteren. Verschillende van onze legborden zijn voorbereid om aan de vloer te worden bevestigd.