Maak kennis met de bureau-loopband: een revolutie voor de manier waarop we werken

Maak kennis met de bureau-loopband: een revolutie voor de manier waarop we werken

Afwisselen tussen zitten, staan en lichte lichaamsbeweging, zoals wandelen of fietsen, is een uitstekende manier om je energieniveau op kantoor een boost te geven. Met een loopband onder je bureau kun je tegelijkertijd lopen en werken - wat goed is voor de bloedsomloop en de zuurstoftoevoer! Onze loopband is opvouwbaar, weegt slechts 28 kg en is stil, zodat zowel jij als je collega's er geen last van hebben.

Wandelen en werken tegelijk - met een loopband onder je bureau
De afgelopen jaren hebben talloze onderzoeken de gevaren van te lang stilzitten aangetoond. De talloze uren die we zittend doorbrengen op het werk, in de auto, voor de tv, enz. verhogen het risico op een groot aantal gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en problemen met het bewegingsapparaat, zoals rug- en gewrichtspijn. Het is zorgwekkend dat regelmatige lichaamsbeweging de negatieve effecten van dit gedrag niet ongedaan kan maken. We moeten niet alleen meer bewegen, we moeten ook minder zitten.

Het is aangetoond dat staan aan je bureau een positief effect heeft op de algehele gezondheid. Het is dus logisch dat bewegen nog beter is.

Blijf in vorm door lichte beweging tijdens de werkdag
Je hoeft niet hard te lopen of je in het zweet te werken om je lichaam de voordelen van lichaamsbeweging te laten voelen. Zelfs met een langzaam tempo kom je een heel eind als je je conditie wilt verbeteren. Met een maximumsnelheid van 6 km/u stimuleert de bureauloopband een rustig wandeltempo in plaats van intensief hardlopen. Alle gebruikers, zowel beginners als doorgewinterde fitnessfanaten, kunnen bewegen en ademen zonder zich in het zweet te werken. Deze rustige vorm van beweging laat je bloed circuleren en verbrandt meer calorieën dan stilzitten, wat op zijn beurt de zuurstofopname verhoogt en je lichaam meer energie geeft.

Lichamelijke inactiviteit heeft ook een negatieve invloed op de geestelijke gezondheid en productiviteit. Een wandeling kan ervoor zorgen dat je je minder moe en gestrest voelt en dat je geconcentreerd blijft op je werk, dankzij de verhoogde zuurstofopname en energieboost.

Eenvoudig te gebruiken op kantoor
Een aantal voordelen van de loopband van AJ Products zijn het lichte gewicht en het flexibele ontwerp. De loopband is gemakkelijk op te vouwen en op te bergen als je hem niet gebruikt. Je zult merken dat je sommige taken gemakkelijker kunt uitvoeren terwijl je stilstaat of zelfs zit. In combinatie met een zit-sta bureau bepaal je zelf hoe je werkt. Dankzij de wielen kan de loopband gemakkelijk door het kantoor worden verplaatst en overdag door verschillende collega's worden gebruikt.

Het is eenvoudig om je werkplek te veranderen in een plek waar je kunt bewegen in plaats van een plek die bijdraagt aan de problemen van een zittende levensstijl. Onthoud dat kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken, zoals het doen van lichte lichaamsbeweging aan je bureau, lopen naar je werk of de trap nemen in plaats van de lift. Hoe meer beweging je overdag kunt inlassen, hoe beter het is voor je gezondheid!

Met ons brede assortiment vind je gegarandeert kantoormeubilair dat bij je past, wie je ook bent. Als je moeite hebt met kiezen, kun je altijd contact met ons opnemen - we helpen je graag!

Veelgestelde vragen

Een loopband is een fitnessapparaat met een rollende band, die wordt aangedreven door een motor of door je eigen stappen.
Onze loopband heeft een minimumsnelheid van 0,5 km/u en een maximumsnelheid van 6,0 km/u.
Wandelen tijdens het werk verhoogt de bloedsomloop en de stofwisseling, waardoor zowel het lichaam als de hersenen meer zuurstof en energie krijgen.
Onze loopband voor op kantoor heeft een zwakkere motor dan de loopband in de sportschool. Op kantoor is het namelijk niet nodig om te rennen op de loopband.
Hoe lang je loopt is aan jou, maar een goed idee is om rustig te beginnen met bijvoorbeeld 10-20 minuten per dag en dan te verhogen. We raden aan om tijdens een werkdag te variëren tussen zitten, staan en lopen.
Ontdek hier wat onze loopband kost!
Het is mogelijk om op onze loopband te rennen, maar daar is het niet voor ontworpen. Het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de mat van de band sneller slijt.